Gözdem Gürbüzatik, küresel şarap, içki ve tüketim ürünleri endüstrilerinde yirmi yılı aşkın deneyime sahip bir danışmandır. ODTÜ İşletme bölümü lisans diplomasından sonra İngiltere’de tamamladığı MBA ve Sabancı Üniversitesi’nden aldığı Örgüt Teorisi ve Strateji alanındaki doktora çalışmalarıyla, Gözdem, müşterilerine stratejik içgörü, fonksiyonlar arası liderlik ve derin sektör uzmanlığını sunmaktadır.

Kariyeri boyunca, özellikle alkollü içecekler sektöründe, tanınmış markalar için büyük pazarlama ve inovasyon projelerine liderlik etmiştir. Mey/Diageo’da Şarap İş ünitesi Direktörü, İnovasyon ve Pazarlama Direktörü olarak, iş birimlerini büyüme yapılarına dönüştürmede, başarılı yeni ürün lansmanları gerçekleştirmede ve küresel pazar erişimini genişletmede önemli rol oynamıştır. Anadolu Üzümleri Projesi ve Türkiye’nin Miras Bağları gibi projelerdeki liderliği, sürdürülebilirlik ve inovasyona olan bağlılığını vurgulamaktadır.

Gözdem, iş stratejisi, pazarlama, marka değeri, portföy yönetimi ve inovasyon konularında uzmanlaşmıştır. Fonksiyonlar arası ekipler kurmada, içecek endüstrisinde girişimleri yönlendirmede ve uluslararası ticaretin karmaşıklıklarında ustalaşmada yetkindir. Danışmanlığı, markalarının varlığını güçlendirmek, ürün yelpazesini yenilemek ve rekabetçi pazarlarda sürdürülebilir büyüme sağlamak isteyen işletmelere uzman rehberlik sunmaktadır.

Son dönemlerde ne yapıyorum?


2021’den bu yana kurduğum Fernkolektif çatısı altında  hem içecekler hem de gıda odağında inovasyon stratejileri odaklı danışmanlık yapıyorum.

Ayrıca, Anadolu’da yerli, eski ve aşısız bağların varlığı alanında disiplinler arası araştırmalara “benzer beyinlerin” birlikte düşünüp ürettiği ve daha fazla farkındalık yarattığı ortak projelere odaklanıyorum.  Bunlardan “Anadolu’nun Güvencesiz Eski Bağları: Karasakız örneği” konulu araştırma çalışması Heritage Vines of Turkey platformundan 11 Ekim 2022 tarihinde IWSC ve Old Vine Conference’nın fon desteği ile gerçekleştirilen son tamamladığımız ortak projelerden.

Fermente ve distile içkilerin Türkiye’deki gelişimi, gıda ve içecek etiği ile teorinin mevcut tüketim odaklı dünya dinamikleriyle nasıl ilişkili olduğu hakkında disiplinler arası araştırmalar yapmaya devam ediyorum.

Inovasyon çerçevesindeki danışmanlık projeleri ise bitkisel ürünlerin nihai tüketici ile buluşmaları süreçlerindeki tüm adımları içeren, start-up ya da oturmuş yapılardaki yeni üretim ve pazara sunum süreçleri ve fizibilite değerlendirmelerini genel olarak çerçeveleyen çalışmalardır.

Sertifikalarım


  • Plumpton College Bağcılık Eğitimi
  • Vinquiry Duyusal Eğitim
  • WSET (Wine and Spirits Education Trust) Level 3
  • WSET Level 2 Spirits
  • WSET eğitimci sertifikası
  • Innovasyon takım ve öncelik yönetim stratejileri
  • Sürdürülebilirlik ve bitki botaniği

İş Deneyim Yolculuğu Notları


1994-2000 Doğuş Otomotiv, Volkswagen Pazarlama müdürü

2000-2004 Sabancı Üniversitesi, Doktora süresince Araştırma Görevlisi

2003-2004 BP Castrol Madeni Yağlar, Pazarlama Servisleri Müdürü

2004-2020 Mey Diageo

  • Yönettiği marka/lar lansmanlar: Tekel Birası, Hare likörleri, Binboa Votka, Kayra Şarapları, Yeni Rakı Uzun Demleme, Kulüp Rakı 90. Yıl limited edition, Yeni Rakı Giz). 
  • Kayra Wine Academy -şimdiki adıyla IWSA (International Wines and Spirits Academy) kuruluş projesi
  • Alaşehir Yenilikhane deneyim merkezi projesi

2022… Özyeğin Üniversitesi, Cordon Bleu, Gastronomi Bölümü, Wine and Beverage Management dersi 

Üyesi olduğum çalışma grupları


Heritage Vines of Turkey‘in

kurucu ekip üyesi

Slow Wine Coalition

Türkiye delegesi

Old Vine Conference

Türkiye delegesi

Şarap Dostları Derneği