Hakkımda

ODTÜ İşletme bölümü lisans diplomasından sonra İngiltere’de MBA yaptım. Uluslararası markalarda pazarlama alanında yönetici olarak çalıştıktan sonra Sabancı Üniversitesi Yönetim Bilimleri Fakültesi doktora programına devam ederken 2004 yılında o zamanki adıyla Mey İçki (şimdiki adıyla Mey Diageo) şirketinin ilk kurucu ekibine katıldım. 2020 yılında ayrılana kadar pek çok görev üstlendim. Pazarlama bölümünde önce likör, bira ve şaraplardan sorumlu sonra da Kayra şarapları, rakı kategorisi ve inovasyon bölümlerinden sorumlu yönetici oldum. Pek çok alkollü içki markasının lansman projesini yönettim(Tekel Birası, Hare likörleri, Binboa Votka, Kayra Şarapları, Yeni Rakı Uzun Demleme, Kulüp Rakı 90. Yıl limited edition, Yeni Rakı Giz). İlk adımlarını Kayra Wine Academy olarak attığımız IWSA’nın (International Wines and Spirits Academy) kuruluş projesini gerçekleştirdim.  Mey Diageo’daki yöneticilik dönemimde yurt dışında Türk Şaraplarının tanıtımını hedefleyen “Wines of Turkey” projesinden sorumlu olarak Şarap Üreticileri Derneği’nde Yönetim Kurulu Üyeliği görevini yerine getirdim. Yerel Anadolu üzümlerine yönelik ilk tanıtım çalışmalarında aktif rol aldım.  Son olarak, rakı kategorisinde ise Alaşehir Yenilikhane kraft rakı üretim tesis projesini yönettim.

Son dönemlerde ne yapıyorum?


2021’den bu yana kurduğum Fernkolektif çatısı altında  hem içecekler hem de gıda odağında inovasyon stratejileri odaklı danışmanlık yapıyorum.

Ayrıca, Anadolu’da yerli, eski ve aşısız bağların varlığı alanında disiplinler arası araştırmalara “benzer beyinlerin” birlikte düşünüp ürettiği ve daha fazla farkındalık yarattığı ortak projelere odaklanıyorum.  Bunlardan “Anadolu’nun Güvencesiz Eski Bağları: Karasakız örneği” konulu araştırma çalışması Heritage Vines of Turkey platformundan 11 Ekim 2022 tarihinde IWSC ve Old Vine Conference’nın fon desteği ile gerçekleştirilen son tamamladığımız ortak projelerden.

Fermente ve distile içkilerin Türkiye’deki gelişimi, gıda ve içecek etiği ile teorinin mevcut tüketim odaklı dünya dinamikleriyle nasıl ilişkili olduğu hakkında disiplinler arası araştırmalar yapmaya devam ediyorum.

Inovasyon çerçevesindeki danışmanlık projeleri ise bitkisel ürünlerin nihai tüketici ile buluşmaları süreçlerindeki tüm adımları içeren, start-up ya da oturmuş yapılardaki yeni üretim ve pazara sunum süreçleri ve fizibilite değerlendirmelerini genel olarak çerçeveleyen çalışmalardır.

Sertifikalarım


Plumpton College Bağcılık Eğitimi

Vinquiry Duyusal Eğitim

WSET (Wine and Spirits Education Trust) Level 3

WSET eğitimci sertifikası

Innovasyon takım ve öncelik yönetim stratejileri

Üyesi olduğum çalışma grupları


Heritage Vines of Turkey‘in

kurucu ekip üyesi

Slow Wine Coalition

Türkiye delegesi

Old Vine Conference

Türkiye delegesi

Şarap Dostları Derneği